Pollo Asada – saftiga och smakrika kycklinglår

Pollo Asada-kycklinglår marinerade i en rik blandning av achiote, kryddor och citrusjuicer. När de steks hårt i bevarat kycklingfett, får du en knaprig yta som omsluter ett saftigt och smakrikt inre. Den djupa och balanserade marinaden ger en utsökt smakupplevelse med varje tugga.

Jag rekommenderar att du börjat med att pickla lite rödlök som tillbehör.

Pollo Asada

Förberedelser1 timme
Tillagningstid30 minuter
Måltid: huvudrätt
Kök: mexikansk
Keyword: achiote, kyckling, taco tisdag

Ingredienser

  • 900 g Kycklinglår
  • 30 g Achiote pasta
  • 2 Vitlöksklyftor
  • Halv Apelsin
  • Halv Lime
  • Kvarts Röd lök
  • 1 Jalapeno
  • 1 Tsp Salt

Instruktioner

  • Stoppa vitlök, röd lök, apelsin, lime, jalapeno, achiote och salt i en marinadmixer och mixa till en jämnt blandning. Spara ca en femtedel till senare.
  • Rensa kycklinglåren från brosk, fett och eventuella ben. Jag brukar stoppa detta i pannan och steka på mediumhög temperatur för att få ut all olja som jag sedan använder för att steka kycklingen.
    Salta låren på båda sidor och stoppa sedan i en skål där du blandar med marinaden. Låt detta stå en stund, gärna ett par timmar.
  • Ställ en stor panna på hög värme och när det är varmt stoppar du i kycklingfettet.
    Stek kycklingen hårt i ca 3 minuter per sida så du får fina krispiga brända bitar. Använd stekspade för att vänta kycklingen så du får med allt det goda brända på köttet.
    Låt kyckligen vila på en skärbräda ett par minuter.
  • Som ett sista steg: skär låren i mindre bitar, ca 2cm stora kuber.
    Ställ tillbaka pannan och när den är varm igen, häll i alla kycklingkuber och häll på den sparade marinaden.
    Smaka av med mer salt och marinad.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating