En värmande, rustik höstgryta som ger en känsla av traditionellt svenskt kök. Denna rustika rätt är tillagad med omsorg; nötköttbitarna är saftiga och möra, simmande tillsammans med färgglada rotgrönsaker och potatis i en djup och smakfull benbuljong. Grytan är den perfekta måltiden för en kylig dag, en kärleksfullt tillagad rätt som bjuder in till gemenskap runt matbordet.
Rustik höstgryta med BROTHY
Ingredienser
- 1 kg nötkött passat för grytor (högrev, bog, lägg, bringa, rulle, ytterlår)
- salt och peppar
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 2 selleri
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta, timjan, rosmarin, lagerblad
- 1 msk tomatpuré
- 1 BROTHY "the beef"
Instruktioner
- Skär köttet i ca 2-3 cm stora bitar. Salta och peppra en god stund innan tillagning.
- Skär morötter,selleri, palsternacka och lök i bitar
- Stek på köttet och stoppa i tryckkokare
- Stek på grönsaker och lök tills de är genomskinliga
- Kläm i lite tomatpuré och låt allt karamilsera sig lite i några minuter
- Häll på lite vin, öl eller vatten för att få bort allt som har fastnat i botten och häll i allt i tryckkokaren
- Häll i BROTHY i tryckkokaren och lite kryddning, t.ex. timjan, rosmarin och lagerblad och stäng locket
- Koka under tryck i ca 15 minuter, stoppa sedan i potatisen och tryck i ytterligare 15-20 minuter.
Anteckning
Obs, inte sponsrat inlägg – men jag gillar produkten Brothy
Lämna ett svar