Rustik höstgryta med BROTHY

En värmande, rustik höstgryta som ger en känsla av traditionellt svenskt kök. Denna rustika rätt är tillagad med omsorg; nötköttbitarna är saftiga och möra, simmande tillsammans med färgglada rotgrönsaker och potatis i en djup och smakfull benbuljong. Grytan är den perfekta måltiden för en kylig dag, en kärleksfullt tillagad rätt som bjuder in till gemenskap runt matbordet.

Rustik höstgryta med BROTHY

Måltid: huvudrätt
Kök: svenska
Keyword: brothy, gryta, nöt

Ingredienser

  • 1 kg nötkött passat för grytor (högrev, bog, lägg, bringa, rulle, ytterlår)
  • salt och peppar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 selleri
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta, timjan, rosmarin, lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 BROTHY "the beef"

Instruktioner

  • Skär köttet i ca 2-3 cm stora bitar. Salta och peppra en god stund innan tillagning.
  • Skär morötter,selleri, palsternacka och lök i bitar
  • Stek på köttet och stoppa i tryckkokare
  • Stek på grönsaker och lök tills de är genomskinliga
  • Kläm i lite tomatpuré och låt allt karamilsera sig lite i några minuter
  • Häll på lite vin, öl eller vatten för att få bort allt som har fastnat i botten och häll i allt i tryckkokaren
  • Häll i BROTHY i tryckkokaren och lite kryddning, t.ex. timjan, rosmarin och lagerblad och stäng locket
  • Koka under tryck i ca 15 minuter, stoppa sedan i potatisen och tryck i ytterligare 15-20 minuter.

Anteckning

Obs, inte sponsrat inlägg – men jag gillar produkten Brothy

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating