Blandfärsdumplings med gyoza eller wontondeg

Dumplings fyllda med en läcker blandning av blandfärs, ingefära, salladslök och kryddor. När de först steks för att få en krispig botten och sedan ångkokas till perfektion blir de silkeslena på ytan med en saftig och smakrik fyllning inuti. Serverade med en djup, mörk sås, erbjuder varje dumpling en harmonisk balans av textur och smak, vilket gör varje tugga till en kulinarisk upplevelse.

Dumplings

Förberedelser1 day
Tillagningstid1 timme
Måltid: huvudrätt
Kök: asiatisk
Keyword: dumplings
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs
  • 1 tbsp Majsstärkelse
  • 2 tsp fisksås
  • 1 tsp oystersås
  • 1 tbsp sesamolja
  • 0.25 tsp chili och vitlöksolja
  • 1 tbsp shaoxing matlagningsvin
  • 1 tsp soja
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp Vitpepper
  • 3 Salladslök
  • 1 Ägg
  • 2 cm Ingefära
  • 125 ml Vatten
  • 1 dumpling gyoza

Instruktioner

  • I en stor skål, blanda blandfärs, majsstärkelse, fisksås, oystersås, sesamolja, Shaoxing, sojasås, salt, peppar, salladslök, ägg, och ingefära med 125 ml vatten.
    Du kan steka lite om du vill testa kryddningen.
  • Ta nu en klick från en sked i mitten av gyozan, sprid vatten runt om och vik sedan ihop på mitten. Gör fina veck och försegla till en dumpling.
  • Värm upp olja i en stekpanna och stek dumplings i ca tre minuter tills du har krispig botten.
    Häll sedan på vatten och försegla med lock eller aluminiumfolie och ångkoka i tre minuter.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating